Groene gevelsystemen

Wereldwijd heeft het terugdringen van CO2 en daarmee het verbeteren van het klimaat, grote aandacht. De verbetering van het omgevingsklimaat is te realiseren door het gebruik van planten in een groene wand of gevel. Planten hebben de capaciteit om voornaamste vervuilers uit de lucht te filteren en daar zuurstof voor terug te geven. De groene gevelsystemen maken het mogelijk om gebouwen te voorzien van een groen karakter en daarmee bij te dragen aan een duurzame economische ontwikkeling.

De verticale groene systemen worden opgebouwd uit een hoogwaardige aluminium constructie. De constructie wordt bekleed met steenwol plantpanelen die middels een innovatief irrigatiesysteem worden voorzien van de juiste hoeveelheid water en voeding. Deze totale combinatie maakt het systeem tot een ideale leefomgeving voor de beplanting in een verticale tuin.

De groene gevels en wanden zijn in zowel nieuwbouw als bestaande bouw toepasbaar. Het is tevens mogelijk verticaal groen te combineren met een extra isolatielaag in geval van bijvoorbeeld een renovatie.